Moon moon moon so bright

Moon moon moon so bright

27/10/2021 - Ellen AM Hartl

Ik heb een diepe verbinding en relatie met de maan. Zo ook met de zon, maar vandaag wil ik het hebben over mijn relatie met de maan. 


Sommigen vinden het vreemd, onaards, zweverig en wichy-wachy om hierin te geloven. Voor mij is het een feit. Hoe meer ik me spiritueel openstel, hoe meer ik verbinding voel met de wereld om me heen. Ik voel en zie dat we hier op aarde één organisme zijn. We leven als één organisme op deze planeet en wij mensen maken deel uit van dit geheel. Wat duidelijk wetenschappelijk aantoonbaar is: wanneer we bomen omhakken, heeft dit invloed op de rest van de planeet. 


Wanneer we dan realiseren dat alle wezens als een organisme leeft, kunnen we ook dit doortrekken naar ons zonnestelsel. Ook dit kunnen we zien als één organisme. De zon, het centrum van dit organisme (zoals de kern van de aarde is voor onze planeet) heeft haar invloed op onze planeet en op de andere planeten rond ons heen. De maan dit zich rond onze aarde circuleert, heeft duidelijk haar invloed op ons allemaal; eb en vloed zijn de meest duidelijke wetenschappelijke feiten. Daarnaast gebruiken boeren al eeuwen de standen van de maan om hun oogst binnen te halen, om het juiste moment van zaaien te bepalen enzovoort.


Sinds enkele jaren ben ik me bewuster gaan richten op mijn relatie met de maan. En ik heb gemerkt dat haar mooie, liefdevolle invloed mijn leven gemakkelijker maakt, als ik moeite doe om te luisteren en me te verbinden. Wanneer ik me laat begeleiden door haar, gebeuren er wonderlijke dingen:

  • mijn menstruele cyclus reguleerde zich als klokwerk.
  • Ik gebruik mijn energie efficiënter, door te luisteren wanneer ik naar buiten kan treden en wanneer het tijd is voor intern werk.
  • De maan helpt me om mijn bewustzijn te verhogen. Eerlijk toegegeven gaat dit vaak gepaard met een minder goede nachtrust tijdens bijvoorbeeld volle maan, maar ze helpt met om zaken aan het oppervlakte te brengen.
  • Maar ook praktisch: ik laat op bepaalde maanstanden mijn haar knippen en heb daarmee de kans op gespleten punten verlaagd. 


Ze geeft me het gevoel dat ze over ons waakt met liefdevolle reflectie, zowel ’s nachts als overdag (donkere maan toont zich overdag). Ze straalt wijsheid uit en wanneer je je er voor openstelt, verandert ze jouw leven. Van zodra ik me bewust werd van onze relatie en verbinding, ervaar ik dat ik een bondgenoot heb, iemand die er steeds voor me is en me dingen duidelijk laat zien, wanneer de tijd ervoor rijp is. Ze is de begeleidster en hoedster van het duistere; waar we allemaal bang voor zijn. Maar wanneer je haar hand neemt, voel je dat je veilig bent en dat alles goed is. Ze heeft me het rijk getoond van de innerlijke cyclus die de uiterlijke tegenkomt en samen dansen. Ze heeft me geleerd dat het leven ademt en alles op en neer golft in bepaalde ritmes. 


Op mijn spiritueel pad en in spirituele groei is ze voor mij noodzakelijk. Haar energie schept verduidelijking ookal begrijpen we het niet meteen. En iedereen kan haar wijsheid en liefde horen en voelen, als ze zich daarvoor openstellen. Neem vanavond eens de tijd om contact te maken met de maan. Stel je open en voel de verbinding. Meer hoef je niet te doen. Voor de rest, daar zorgt zij wel voor. 
Moon moon moon so bright

send me love and a beautiful night.