Ellen AM Hartl

Photo: Soul Photography by Anneleen De Walsche

Wild * Rauw * Oprecht

Er zijn al vele versies geweest van deze tekst en van mezelf sinds ik in 2010 begon als coach. Vele malen herschreven, vele malen herboren. Telkens voel ik dat ik meer van mezelf onthul. Het is een groeiproces met elke cyclus meer diepgang en meer zichtbaarheid. Elke versie meer mezelf.


Ik geloof in het wilde, de rauwe natuur, onze oer-zelve die doorvoed wordt door het Leven. Ik hou van de natuur; het is mijn werkelijke thuis. Ik hou van het oncontroleerbare, het vloeiende, het onvoorspelbare, het cyclische; het laat mijn wijsheid groeien. 


Ik geloof dat ik een individu ben, los en onafhankelijk van iedereen en dat ik deel uitmaak van het grote geheel. Ik haal inspiratie uit mezelf, meditaties, uit boeken, uit films, gesprekken met anderen en alles wat het Leven me aanbiedt. Ik ben wie ik ben, anders dan jou en toch ook net als jou.


Ik geloof dat ik hier ben om volop te genieten met heel mijn zijn, wie ik ben en wat ik doe, van het hele leven en dit te delen met jullie. Ik ervaar de volheid en de magie van het Leven met genot, plezier en voldoening.

Photo: Soul Photography by Anneleen De Walsche

Ik geloof in de kracht, liefde en wijsheid van de maan, de seizoenen en de vele cycli die het Leven bevat. Als priesteres ervaar ik deze diepe verbinding door rituelen, meditaties en overgave.


Ik ben gefascineerd door de Oude Religies, de oude vrouwenmysteries, hoe vrouwen vroeger in hun kracht stonden en hoe wij als vrouwen vandaag deze mysteries weer nieuw leven inblazen. 


Ik geloof dat spiritualiteit hedendaags is en altijd zo is geweest. Het Westen heeft echter deze spiritualiteit lange tijd in het donker verborgen.  Het is tijd om deze weer boven te halen en ons in vrijheid te kunnen bewegen en ademen.  


Ik beoefen praktisch toegepaste spiritualiteit en noem dit graag Spiritualiteit op hoge hakken.

Alles wat ik aanbied, komt uit eigen ervaring, passie en manier van leven. Ik heb ondervonden dat de beste manier om anderen te helpen, is om een voorbeeld te zijn. Ik wil met mijn aanbod aan jullie tonen hoe ik meer zelfliefde & zelfzorg in mijn leven heb geïntegreerd, hoe ik mijn vrouwenkracht heb ontdekt en ontwikkelt, hoe ik mijn weg gevonden heb om het leven te creëren dat bij mij persoonlijk past en hoe ik nu meer en voller kan genieten van dit leven. Het is een droom die werkelijkheid aan het worden is om een inspirator te zijn die jou kan ondersteunen in je leven. 

Ik groei en leer elke dag. Het Leven is mijn stille meester die me begeleidt en steunt.

Op mijn weg heb ik al mogen genieten van verschillende opleidingen die me hebben gebracht tot waar ik me nu beweeg:


3 jarige opleiding Intuitieve Ontwikkeling (2005)

2 jarige opleiding  Moderne Natuurreligie (2012)

Patron @ Phyllis Curott (2021)

Autodidactische en empirische kennis 

Bachelor in Communicatie (2005)

Bachelor Herborist (2009)

Erkend Massagetherapeut (2011)

1 jaar Conservatorium Toneel (2001)

1 jaar Conservatorium Woordkunst (2002)

Inwijding Wicca Priesteres (2019)

Uitgebrachte boeken:


Lief voor jezelf, Uitgeverij Storyland, 2021