Licht heeft geen schaduw

Licht heeft geen schaduw

13/12/2021 - Ellen AM Hartl

Er schuilt een angst in mij om anderen te overschaduwen wanneer ik mijn unieke licht wil stralen, wanneer ik mezelf eindelijk volledig wil zijn en tonen. Ik besef dat ik hier al heel lang mee wroet. Het is geen grote doodsangst, maar een angst die me tegenhoudt om vol te zijn. Een gesloten deur die me de toegang verbiedt naar buiten om te genieten van de zon. 


Ik was al enkele dagen aan het mediteren met de intentie om mezelf meer ruimte te geven, een oude laag die ik niet langer nodig heb af te leggen en de rust en ontspanning in mezelf te voelen om mezelf te zijn. (De meditatie 'jezelf ruimte geven' kan je terugvinden in mijn boek 'Lief voor jezelf'. Hier verkrijgbaar.)


Vandaag hoorde ik een stem in mezelf het volgende zeggen waardoor mijn mond openviel en ik een holy-f*ck—moment ervaarde:

‘Je kan nooit met je licht anderen overschaduwen.

Wanneer je straalt, ben jij een lichtbron en een lichtbron heeft geen schaduw.

Het vuur zelf heeft geen schaduw, noch de zon, noch een kaars.

Ze verlicht alles om haar heen.

Ze heeft de kracht en magie om een schaduw van zij om haar heen tevoorschijn te brengen.

En dat is de Stralende mensen altijd verweten,

daarom zijn we ons licht beginnen dimmen als kind.

We straalden te hard, te sterk,

we toonden ons te overweldigend voor hen om ons heen,

en we schenen hun schaduw tevoorschijn door ons licht en onze intensiteit van zijn.

Maar straal hoe dan ook.

Jouw licht is nodig.’

Total mind-blow! Dat is het toch voor mij, nu, want ik heb het net gehoord en laat het op dit moment nog even doorsijpelen in mijn lichaam en zijn. Een nieuw mooi inzicht om verder te kunnen en over mijn blokkades heen te kunnen. 


Want ik heb al geleerd dat hoe anderen me ervaren, hun commentaar en hun eventuele verwijten, deel uitmaken van hun verhaal en niets zegt over mijn verhaal. Wanneer iemand moeilijkheden heeft met mijn stralende kracht, vertelt dit alles over die persoon. Dus stap voor stap en dag per dag, straal ik meer. Want ik voel en weet ook dat mijn licht anderen kan doen stralen, zij die dit willen en wensen. Laten we dus samen stralen. 


Deze ervaring wou ik delen met jullie.  
And everyday I rise, a little bit stronger

And everyday I shine, a little bit more.