Het jaar van de Beer

Het jaar van de Beer

10/01/2021 - Ellen AM Hartl

Ik weet niet hoe het met jullie zat de afgelopen weken, maar bij mij leek het net of ik aan een winterslaap bezig was: ik sliep elke nacht meer uren dan normaal, ’s ochtends kon ik mijn bed niet uit en ’s middags kon er zelfs nog een dutje bij. Ik voelde me net een beer die zich liever nog eens omdraaide en een uur lang verder ging snoezen in bed in plaats van een poot uit te steken en in actie te schieten.

Dit is één van de reden waarom ik voor mezelf dit jaar de Beer als krachtdier heb genomen. Vorig jaar was voor mij het jaar van de Fazant. (Zij die me toen reeds volgden op Facebook en Instagram hebben dit zien voorbijkomen op mijn feed. Voor dat artikel klik hier) En net als vorig jaar zocht ik op het internet naar de symbolische betekenis van het fantastisch dier. (Mijn bron is www.whatismyspiritanimal.com.) Dit zijn de symbolische eigenschappen van de beer die ik ben tegengekomen en die me het komende jaar gaan helpen en ondersteunen:

  • Kracht in tijden waarin we ons machteloos voelen


Moet ik meer uitleg geven gezien de omstandigheden waarin we momenteel vertoeven? De Beer spoort aan om in moeilijke tijden trouw te blijven aan jezelf en voor jezelf te blijven denken. 


  • Je eigen authoriteit aanvaarden


Hier geeft de Beer aan dat je je leiderschap over zowel je eigen leven nodig dient te aanvaarden en ernaar te handelen (maak je eigen keuzes en creëer je eigen leven) als ook in het leven van anderen die je kan begeleiden en ondersteunen.


  • Zelfrespect


Respecteer jezelf en sta achter je eigen keuzes. Dit ligt verder in lijn met het vorige punt. Hier respecteer je jezelf niet enkel voor je leiderschap in jezelf, maar aanvaard en respecteer je je helemaal en de keuzes die je maakt. Meer zelfrespect geeft ook meer respect naar mensen en zaken buiten jezelf. 


  • Rust en privacy


De Beer toont je om op tijd en stond rust en kalmte op te zoeken om je eigen innerlijke stem te horen en je te herbronnen. 


  • Humor en speelsheid


Lachen met jezelf, met het leven en de omstandigheden die zich voordoen kunnen je helpen om positiever in het leven te staan. Het plezier vinden in al wat je doet.

Gezien wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht en wat het komende jaar in nasleep nog kan en gaat brengen, voel ik vrij zeker dat Beer en haar eigenschappen me goed kunnen helpen. Voor mij persoonlijk wordt het jaar 2021 één van meer actie. Vorig jaar had ik me in januari voorgenomen meer naar buiten te begeven, zowel privé als met mijn zaak: me meer toonbaar maken, meer sociale contacten leggen, mijn boek afwerken enzovoort. En toen kwam COVID-19 zeer ironisch de kop opsteken.

Toch heb ik me meer toonbaar gemaakt. Het virus heeft me niet tegengehouden om me via sociale media en via internet meer zichtbaar te maken. Het komende jaar, zoals ik al zei, ga ik nog meer naar buiten treden en nog meer zaken manifesteren zowel privé als met mijn zaak. Ik hoop jullie alleszins ook dit jaar te kunnen ondersteunen en inspireren met mijn woorden, posts en beelden. 


Ik lees graag welk dier jullie uitkiezen om je dit jaar te ondersteunen. Dus laat zeker een opmerking achter op mijn Facebookpagina of Instagram-feed. Ik ben benieuwd.