Spiritualiteit op hoge hakken

Enkele taboe's doorbreken


Spiritualiteit staat los van godsdienst.

Spiritualiteit heeft niets met godsdienst te maken. Je hoeft dus geen god of godin te aanbidden om spiritueel bezig te zijn. Spiritualiteit gaat over jou, niet over iets buiten jezelf.


Spiritualiteit is aards, hier en nu.

Vaak denken mensen dat spiritualiteit te maken heeft met zweverigheid, chanting, vol bewierookte zalen, trancen, ashrams, séances, enzovoort. De spirituele begeleiding die ik geef, gaat over praktisch toegepaste spiritualiteit in het dagelijks westerse leven, jouw leven. Spiritualiteit op hoge hakken gaat over spiritualiteit integreren in je werk, in het omgaan met tegenslagen in je leven, in het bewust worden van je eigen zelf en het werkelijk volop kunnen genieten van de goede momenten in je leven.


Spiritualiteit gebeurt terwijl je de afwas doet.

De integratie van spiritualiteit neemt geen uren per dag in beslag. Je hoeft dus niet dagelijks uren te mediteren om spiritueler te worden. Ik reik technieken aan die praktisch toepasbaar zijn in jouw dagelijks leven: tijdens de afwas, het autorijden, op het werk, ja, zelfs op het toilet.

Positieve gevolgen van meer spiritualiteit in je leven


Stressvermindering


Meer kunnen genieten van jezelf en je leven


Jezelf beter leren kennen


Beter kunnen omgaan met nare omstandigheden en tegenslagen


Vergroot gevoel van vrijheid en verbondenheidSpiritualiteit op hoge hakken


De term "Spiritualiteit op hoge hakken" viel me  jaren geleden te binnen tijdens een meditatie. Het zaadje was geplant en ik gaf het tijd om te groeien.


Naar mijn gevoel zijn vele mensen bezig met spiritualiteit, zijn ze geïnteresseerd erin of het intrigeert hen alleszins. De laatste tien jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfullness, meditaties enzovoort en wat deze voor positieve gevolgen hebben op het dagelijkse westerse leven. Misschien heb jij wel enkele van die boeken thuis liggen. Je bent er met goede moed aan begonnen, maar na een tijdje...


Spiritualiteit voor mij betekent: hoe ga ik om met mijn dagelijks leven. Ben ik me bewust van wat ik eigenlijk allemaal doe? Voel ik me gelukkig met wat er in mijn leven gebeurt? Hoe kijk ik naar mezelf? Leef ik volgens mijn ritme en mijn aangeboren patroon? Wat geeft me energie en wat neemt het weg?


Het gaat hier dus om praktisch toegepaste spiritualiteit in het dagelijks leven, bewustwording van wie je bent en van je omgeving.

Prijskaartje


Individuele sessies (duur 60 min): 35 euro (incl btw)

Er kunnen ook sessies bij je thuis plaatsvinden. Let wel, dan worden er nog vervoerskosten bijgerekend aan het uurtarief.

Copyright @ All Rights Reserved